Tankar kring dagens politiska klimat

I en tid av polarisering där vi gärna vill sätta människor i fack som vi och dom så gör politikerna sitt bästa för att passa in i just det fack som passar för stunden. Från Reinfeldts ord om att aldrig samarbeta med rasisterna i SD till ett MUF som kräver av moderpartiet att fälla regeringen vilket de bara kan göra med stöd från just SD. Sedan har vi då regeringen med S och MP som tillsammans med SD röstar för att införa id-kontroller vid gränserna och i och med detta inskränker asylrätten och stoppar flyktingar från ett liv i trygghet med applåder från Front National. Som ett brev på posten så gör Danmark likadant mot sin tyska gräns. De enda partierna som stått emot är egentligen bara V och C.

Att de gamla allianspartierna (bortsett från C som vid det här laget har tvättat bort den unkna rasismen i det gamla bondepartiet) under en tid har förflyttat sig mer åt höger och närmat sig SD kanske inte kommer som någon större överraskning. Sossarna däremot, trodde i alla fall jag hade gjort upp med sin gamla historia (det var ju trots allt inte så länge sedan vi mätte skallar på samer och ansåg att ”zigenarblod förstörde individens moraliska halt” med Hjalmar Brantings goda minne.)

När myter om systemkollaps länge spridits via SDs propagandakanaler såsom Avpixlat, Nya Tider och Fria Tider och sedan vidare via ledarsidor i SvD och GP så har sossarna än en gång visat var de egentligen står och börjar tillsammans med Miljöpartiet agera nyttiga idioter åt en framtida regering med SD i spetsen. För vi har väl inte glömt förra gången de nyttiga idioterna började sälja ut välfärden och plöjde marken åt alliansen som sedan hade fritt fram att sälja ut vården och skolan under sina åtta år vid makten.

Det är lätt att i dessa tider vilja ge upp hoppet, men både högern och vänstern har fortfarande två starka alternativ i Vänsterpartiet och Centerpartiet. Det är dags att den tysta majoriteten visar sitt missnöje över den nya ordningen som råder och börjar sätta agendan i politiken. Vi har ett miljöparti som sviker miljön, vi har sossar som inte visar solidaritet, vi har kristdemokrater utan kristna värderingar, liberaler som inte är liberaler och moderater som inte är främmande för att regera med SD. Vi har däremot ett högerparti och ett vänsterparti som fortfarande står för sina ideal och för öppenhet.

Att vända kappan efter vinden för att få mer anhängare är en mycket dålig idé om man vill leda ett land och växa som rörelse och parti. De två partier som ökat mest den senaste tiden är SD och V. Två partier som står fast och kör på med sin politik oavsett hur det blåser. Det borde resten lära sig av. För man politik för att bli omtyckt så bör man inte föra politik.

Advertisements