kaffecreme

Kaffe Crème

Kaffe Crème (2016)

Producent: Kaffe Crème

Moonrise Hill Material MHM002

10/10

Stoppa pressarna! Årets tolva har redan kommit! Åtminstone så känns det så just nu. Danstolvor finns det gott om. Från det att du går och lägger dig ikväll till det att du vaknar så kommer det ha släppts en bra bunt olika tolvor. Det är med andra ord lätt att villa bort sig och missa en massa för att man inte orkar lyssna på allt skräp. Just därför känns den här upptäckten väldigt rolig för mig. Jag var väldigt sugen på att köpa något nytt och fräscht efter att ha plöjt igenom årsbästalistor från året som gått och köpte den här skivan efter att ha lyssnat på en kort snippet på nätet. Det kunde med andra ord vara lite hur som helst med kvalitén på tolvan som ändå innehåller fyra olika låtar.

Första spåret Kapo Choc låter som om Dimitri From Paris och Laurent Garnier gjorde ett samarbete på nittiotalet, tappat bort materialet som sen blivit upphittat av Moodymann i nutid som sen smutsar ner den som bara han kan göra. Andra spåret Chez Moune börjar med ett drömskt orientaliskt stränginstrument. Sedan kommer ett smutsigt housebeat in i bilden och sedan hörs en röst mässa “we’re not against rap, we’re not against rapper, but we are against those thugs”. Låten ska tydligen vara tillägnad en Parisklubb som vägrade betala Kaffe Crème hans DJ-gage. Låten pumpar igång med tunga svettiga basgångar och ett vasst beat som man bara vill höra så fort man sätter sin fot på en klubb nästa gång. Tredje spåret Jessica Penrose låter som om det skulle kunna vara ett nittiotalssläpp från Crydamoure fast tyngre och skitigare. Också den en sån där uppenbarelse som man drömmer sig bort att få höra på ett stort ljudsystem. Tolvan avslutas med Mountain Flow, ett flummigt hip-hop beat som lika gärna kunde ha släppts på Stones Throw.

Har ni inte redan förstått att ni måste ha den här tolvan innan den stiger i pris så har ni inte förstått någonting. Under tiden så ska jag lyssna på den igen och igen och igen.

Advertisements